Etiketter

tirsdag 13. juli 2010

Det er ikke størrelsen det kommer an på...

Det sies så - om det stemmer på livets alle områder skal jeg ikke sette meg til doms over her. Men når det gjelder kjøkkenet vårt er det iallefall sant.Når vi kjøpte huset var kjøkkenet det samme som da huset ble bygd i 1965 - langt og smalt med dør i hver ende.Ingen spiseplass, og man følte seg helt alene der inne når man lagde mat når man hadde gjester. Vi prøvde oss med litt maling og nye håndtak, og var fornøyd med det. En bitteliten stund. Da to hadde blitt fire tok vi avgjørelsen - enten pusse opp skikkelig eller flytte! Og vi valgte å pusse opp. Dørene i begge ender ble stengt, og istedet ble veggen ut mot stua slått ned, og stue, kjøkken og spisestue fungerer nå mer som ett allrom. Kjøkkenet var ikke stort, men vi valgte allikevel å stjele 50 cm av det til gangen, som var mindre enn minst. Gjorde ikke så stort utslag for kjøkkenet - antagelig ett 50 cm underskap mindre. Men sjelden har en halvmeter gjort så mye for en gang! (Det kan dere få se en annen gang.) Valget falt på Strai Norform kjøkken, og vi fikk ett uttall tegninger med forslag. Små kjøkken med kriker og kroker var visst en utfordring. Vi måtte gjøre noen kompromisser - alt som sto på ønskelista kunne ikke få plass. Så da valgte vi vekk ting som fryser (det har vi jo i kjelleren) og mikro (blir bare brukt til popcorn...). Ivrige var vi, og satte igang rett før jul -noe som førte til at kjøkkenet så ut som på de første bildene på juleaften.

Trivelig.....

Vi fikk tak i en dyktig snekker, og det trengtes, for det var mye pirk, med kriker og kroker og bittesmå skjevheter. Han fant plass til ekstra skap og skuffer her og der, og vi fikk litt bedre plass en det var planlagt fra Strai! Ingenting kunne være bedre enn det. Å jo..... Det kunne visst det! Etter mye fram og tilbake ble det nemlig granitt benkeplate. Og damen i huset er forelska i den enda! Mange advarte, og mente at alt ville synes, og at vi ville bli lei - og ja det syns fort, men ikke lei for det. Bare en fordel å måtte tørke ofte av stedet man skal lage mat mener nå jeg! Og her er noen "oversiktsbilder" av hvordan det har blitt:Superfornøyde er vi! Har alt vi trenger på den lille plassen. Lure løsninger både her og der!


I hagen har det ikke skjedd mye idag. Litt rydding i regnværet har det blitt. Og innkjøp av kugjødselkompost - jeg er klar til i morra! (Det havnet visst litt planter oppi kurven sammen med gjødselen......)

Blir glad for kommentarer!

Tuddelu! 

5 kommentarer:

 1. Så jo fint ut det der Grete,Synnøve

  SvarSlett
 2. Lekkert! For en forandring!!!! :D:D:D

  SvarSlett
 3. Hei! Kjempefint bilde, og praktiske løsninger og oppbevaring er lurt ;) Jeg lurte på hvor du fikk tak i det glasset du har foran tapetet ditt under overkapet?

  Mvh Carina Heimgård

  SvarSlett